top of page

МО кафедри математики та інформатики


29 січня 2018р. відбулося засідання кафедри математики та інформатики. До розгляду були представлені питання:

  1. Програма розвитку освіти Запорізької області на 2018-2022 роки.

  2. Застосування елементів лекційно-семінарської системи викладання математики в старших класах, як засіб забезпечення індивідуального підходу до учнів для реалізації рівного доступу до якісної освіти.

  3. Формування ключових компетентностей на уроках інформатики в рамках впровадження концепції Нової української школи.

  4. Практичне заняття «Забезпечення формування ключових компетентностей на уроках математики. 12 ідей цікавого уроку».

По першому питанню виступила Назаренко Т.П., вона повідомила, що обласна програма розвитку освіти представлена векторами:

І. Вектор розвитку «Запорізька область – регіон, який навчається»

ІІ. Вектор безпеки «Здорова дитина – здорова нація»

ІІІ. Вектор гордості «Активна громада – сильна держава»

До кожного вектору представлені проекти, наприклад: «Конкурентоспроможна мережа закладів освіти Запорізького регіону» (варіативна мережа закладів різної форми власності, наступність і неперервність); «Модернізація закладів освіти Запорізького регіону»; «Професійна компетентність педагога в системі неперервної освіти»; «Інновації в сучасній освіті»; «Обдарована молодь – майбутнє України»; «Збереження і розвиток здоров’я, забезпечення безпеки особистості через освіту». В кожному проекті чітко визначені: мета, завдання, основні заходи з реалізації мети, очікувані результати, відповідальні та виконавці.


По другому питанню виступила Синиця Л.Ф., яка доповіла про ефективність застосування елементів лекційно-семінарської системи викладання математики в старших класах.

Профільна школа передбачає не тільки формування певної кількості знань з предмету, а й ставить за мету підготовку випускника до навчання у вищих навчальних закладах за болонською системою. А тому 10-11 класи вже зараз повинні ставати містком між вищою освітою і школою. Цьому може сприяти лекційно-семінарська система викладання.

Основою лекційно-семінарської системи є вивчення матеріалу великими блоками. Це означає відмову від чітко дозованої подачі матеріалу за принципом «новий урок - новий параграф». Завдяки чому з'являється можливість більше часу відвести на розв'язування задач й вправ, тобто на уроки-практикуми, де учні поглиблено працюють над засвоєнням нового матеріалу, виробляють стійкі вміння й навички, щодо застосування отриманих знань. Організація навчання з використанням елементів лекційно-семінарської системи допоможе сформувати у випускників не тільки предметні компетентності, але й навички, вміння організації самостійної роботи і проектної діяльності.


Павлова Н.В. доповіла про формування ключових компетентностей на уроках інформатики в рамках впровадження Нової української школи. Нова українська школа насамперед має бути зорієнтована на формування тих умінь і компетентностей, які будуть необхідними дитині для успішної самореалізації у житті. Завданнями навчання інформатики в основній школі є формування в учнів навичок і вмінь проводити основні операції з інформаційними об’єктами. У Новій українській школі доцільно використовувати інтерактивні форми навчання, які дозволять учню з пасивного слухача перетворитися на активного учасника навчального процесу. Прикладом сервісів, де учні можуть не лише виконувати завдання, а й створювати свої, вибираючи при цьому найважливіші моменти з теми для їх представлення це Learning Apps, Nearpod, Тесторіум, сервіси Google та ін. Навела приклади окремих вправ та задач з деяких тем, на яких використовуючи інформаційні, мультимедійні, інтерактивні технології, ефективно розвиваються ключові компетентності й просліджуються наскрізні змістовні лінії.

Засідання МО пройшло у спокійній, дружній обстановці. Учасники засідання обмінялися досвідом, поділилися цікавими ідеями розвитку творчості дітей.


ВИБРАНЕ
НОВИНИ
АРХІВ
ПОШУК ПО ТЕГАМ
МИ В СОЦМЕРЕЖАХ
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Batkam.jpg

РЕЄСТРАЦІЯ 

В 1-ИЙ КЛАС

Розклад дзвінків

1 ур.  08-00   -  08-45      

2 ур.  08-55   -  09-40      

3 ур.  10-00   -  10-45    

4 ур.  11-05   -  11-50    

5 ур.  12-00   -  12-45   

6 ур.  12-55   -  13-40   

7 ур.  13-50   -  14-35    

8 ур.  14-45   -  15-30   

71603-стоп-булінг-310х310-98-грн-min-400
covid-19-coronavirus-pandemic-red-virus-
bottom of page